Klantcase Viva Kamperen: Doelgroepsegmentatie maakt nieuwsbrieven relevanter

Blijf op de hoogte

Klantcase Viva Kamperen: Doelgroepsegmentatie maakt nieuwsbrieven relevanter

Viva Kamperen is het nationale en toonaangevende platform voor caravans, campers en aanverwante producten en diensten.  Viva Kamperen is een overkoepelend orgaan van zestien grote caravan- en camperbedrijven. Zij verkopen en verhuren caravans, campers en aanverwante kampeerbenodigdheden. Samen sterk, eigentijds en steeds vernieuwend is de filosofie van de deelnemende bedrijven. 

Eigentijdse formule

Viva Kamperen is eigentijds door de fysieke winkels in combinatie met een online kampeershop. Het platform blijft zich continu vernieuwen. Zo beantwoorden ze te allen tijde aan de behoeften van de kampeerder. MailPlus partner Het Marketing Café verzorgt en coördineert de marketing van Viva Kamperen.

Marketingmix

Het Marketing Café zet hierbij een veelvoud aan kanalen in voor Viva Kamperen, zodat alle aangesloten leden op alle mogelijke manieren worden ondersteund in hun marktbenadering. Denk aan de inzet van een magazine, de website, webshop (in ontwikkeling), advertenties in vakbladen, social media, promotiemateriaal in de 16 winkels en natuurlijk e-mail marketing.

E-mail marketing – think national, act local

Hoewel Het Marketing Café voor de overkoepelende Viva Kamperen organisatie werkt, gaat dit met een lokale insteek. Daarmee bedoelen we dat de belangen van de 16 aangesloten bedrijven worden gediend en feitelijk namens deze organisatie wordt gecommuniceerd.

Het verzenden van de maandelijkse nieuwsbrief voor de leden van Viva kamperen gaat namelijk in 16 verschillende versies (ieder lid heeft zijn eigen herkenbare huisstijl header) naar 16 verschillende emailbestanden (ieder lid heeft zijn eigen (klanten)database opgebouwd). Zo wordt de nieuwsbrief van één overkoepelende organisatie voor iedere ontvanger veel relevanter, want de afzender is zijn eigen leverancier. Deze bewuste doelgroepsegmentatie zorgt voor prima open en klikratio’s en dus veel meer interactie.

Het belangrijkste doel van de inzet van e-mail marketing voor Viva kamperen is om de klanten van de leden continu op de hoogte te houden van de trends op het gebied van caravans en campers en om voor actuele problemen, m.b.t. de tijd van het jaar, een oplossing te bieden door de aangesloten Viva kamperen bedrijven.

Nieuwsbrief

Toekomst

De webshop is in ontwikkeling en zal dit najaar live staan. Vervolgens zal een verdere integratie tussen de shop en MailPlus plaatsvinden om bij wijze van spreken geïntegreerd vanuit het systeem te kunnen mailen en nog meer gerichtere (1-op-1) e-mail marketing campagnes in te zetten.


Benieuwd naar meer e-mail marketing cases? Download dan de casebundel ‘Succesvolle e-commerce dankzij e-mail marketing‘. Ook succesvol zijn met uw bedrijf met e-mail marketing? Vraag dan een Marcom-proefaccount aan!

Author:

Mark van den Berg is teammanager marketing bij MailPlus en schrijft over e-mail marketing en andere marketing topics.