• mailplus-belgische-ecommerce-markt-groeit-sterk

Belgische e-commerce markt groeit sterk

De Belgische branchevereniging BeCommerce (waarvan MailPlus sinds kort business partner is) publiceerde maandag 8 juni jl. de kwartaalcijfers van de e-commerce markt in België. In het eerste kwartaal groeide de online bestedingen naar € 2,1 miljard en werden er ruim 20 miljoen aankopen via internet gedaan.

Schatting: 80 miljoen aankopen en € 7 miljard omzet in 2015
Met deze sterke cijfers van het eerste kwartaal is de Belgische e-commerce goed op weg om in 2015 de kaap van € 7 miljard te halen en zullen mogelijks zo’n 80 miljoen aankopen via het internet gedaan worden. Inzichten in de verdere ontwikkelingen voor 2015 zullen op kwartaalbasis door de BeCommerce Market Monitor verschaft worden.

Het actieve gebruik van internet voor allerlei doeleinden, het groeiende online aanbod en het toegenomen vertrouwen in het online winkelen resulteren in meer en meer Belgen die online shopping ontdekken.

In het eerste kwartaal van 2015 kochten 6,8 miljoen Belgen minstens één product of dienst online. Dit betekent dat 74% van de Belgische populatie, ouder dan 15 jaar, een online koper is, met een gemiddeld besteed bedrag van € 307. 73% van de Vlamingen verrichte minstens één online aankoop met een gemiddeld besteed bedrag van € 331. In Wallonië en Brussel deed 76% minstens één online aankoop, met een gemiddeld besteed bedrag van € 275.

mailplus-belgische-ecommerce-markt-groeit-sterk-infographic

Alle feiten en cijfers over het eerste kwartaal in de Belgische e-commerce markt – Bron: BeCommerce


E-mail marketing nieuws in de inbox ontvangen? Meld je aan voor de MailPlus e-mail marketing nieuwsbrief.

MailPlus email marketing software gratis proberen? Vraag een account aan en ga binnen een minuut aan de slag.