Blinker en MailPlus bieden unieke oplossing voor franchiseformules

E-mail marketingbureau Blinker gaat met het vernieuwde MailPlus Franchise aan de slag om franchiseformules te bedienen. MailPlus Franchise is een e-mail marketingoplossing speciaal ontwikkeld voor franchiseformules. De oplossing is gebaseerd op meer dan acht jaar ervaring met franchiseformules die e-mail inzetten als marketingtool.

In 2013 heeft MailPlus het product volledig op de schop genomen en meer dan 2.500 uur ontwikkeltijd besteed om MailPlus Franchise volledig aan te laten sluiten op de wensen van franchiseformules. Met dit vernieuwde softwareplatform profiteren franchisegevers en franchisenemers in optima forma van elkaars kracht en worden zij samen succesvoller met e-mail marketing.

Een recente studie van ING Economisch Bureau maakt duidelijk dat veel franchiseformules omzet laten liggen als zij geen geïntegreerde onlineverkoopstrategie aanbieden tussen de fysieke winkel, e-commerce, m-commerce en social media. Vooral onduidelijke afspraken tussen de franchisegever en de franchisenemer over de online gegenereerde omzet maakt de laatste huiverig voor het inzetten van het onlineverkoopkanaal.

MailPlus Franchise

Sinds 2007 werkt Blinker samen met diverse franchiseformules. Een samenwerking die zichtbaar wordt als franchise-organisaties MailPlus Franchise inzetten. De software is namelijk ontwikkeld voor en met verschillende franchiseformules. De software maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om afspraken te maken over online gegeneerde omzet, het maakt ondernemers meer bewust van klantenwerving en het versterkt de samenwerking binnen de franchiseformule.

Met MailPlus Franchise laat geen enkele franchisenemer het onlineverkoopkanaal meer links liggen. Je kiest met MailPlus Franchise voor centraal ingerichte e-mail marketingsoftware gecombineerd met e-mail marketingsoftware op de verschillende vestigingen. MailPlus Franchise is een SaaS-oplossing wat betekent dat er geen software geïnstalleerd hoeft te worden: deze is volledig in de cloud beschikbaar.

Optimaal en gemakkelijk samenwerken

MailPlus Franchise werkt als volgt. Het hoofdkantoor van de franchiseformule publiceert via zijn eigen MailPlus-account een nieuwsbrief naar de MailPlus-accounts van de franchisenemers. Deze nieuwsbrief is al gevuld met de content voor de hele franchiseformule en laat ruimte voor lokale content. Als de franchisenemer zijn eigen content (aanbiedingen, events, acties) heeft toegevoegd, verstuurt hij de nieuwsbrief aan zijn eigen klanten en contacten.

Het hoofdkantoor houdt de regie, de vestigingen houden het initiatief en de controle over hun eigen (e-mail)marketingactiviteiten. Doordat de accounts van de franchisegever en franchisenemer gekoppeld zijn is de huisstijl gegarandeerd.

Over Blinker

Blinker helpt organisaties succes te boeken met e-mail marketing en “Brengt klanten dichtbij”. Dat is wat Blinker voor én met haar klanten wil bereiken: met de inzet van e-mailmarketing zorgen dat prospects klanten worden en vervolgens die klanten voor langere tijd binden.

Over MailPlus

MailPlus ontwikkelt sinds 2004 op een Software-as-a-Service (SaaS) platform “de prettigste software voor e-mailmarketing”. Gebruiksvriendelijke software voor praktische professionals met passie voor e-mailcommunicatie en die geen tijd willen verspillen aan een technische applicatie.

Meer weten over de mogelijkheden van MailPlus Franchise?

[buttons type=”yellow” size=”medium” rounded=”no” style=”flat” link=”/franchise/franchisegevers/#/tabs-3″ target=”blank”]Vraag een demo aan[/buttons]