MailPlus pint: e-mail marketinginspiratie op Pinterest

Pinterest is een prachtig platform voor het pinnen van allerhande beeldmateriaal. Het visuele platform is sterk in opkomst bij zowel zakelijke als privégebruikers. Om inspiratie voor verschillende vormen van e-mail marketing te bieden is het team van MailPlus ook begonnen met pinnen op Pinterest.

Zoals de hoogste baas van Pinterest Ben Silbermann het heeft verwoord:  

“Pinterest is built on the idea that crowds of people are best at finding content that consumers care about.”

In Nederland kent Pinterest ruim 600.000 gebruikers, waarvan ruim 50.000 dagelijks actief zijn op het platform. Nederland staat hiermee op de 8e plaats in de ranglijst, volgens cijfers uit 2013 die op Marketingfacts zijn gepubliceerd over social media-gebruik. Wereldwijd heeft Pinterest ruim 70 miljoen gebruikers.

 

Welke soorten pins zijn te vinden op de MailPlus Pinterest boards?

pinterest-iconOp www.pinterest.com/mailplus zijn de zogenaamde ‘boards’ van MailPlus terug te vinden. Typen voorbeelden van e-mail marketing die er terug zijn te vinden zijn onder andere actiemails, animaties en video, verschillende soorten e-mailcampagnes en transactionele e-mails. Transactionele e-mails worden een steeds belangrijker visitekaartje en daarnaast komen e-mail marketing infographics aan bod. In deze infographics worden tips en do’s & don’ts behandeld, evenals verschillende statistieken die betrekking hebben op e-mail marketing.

Als e-mail marketing software platform vindt MailPlus het belangrijk om designtrends en mooie / goede e-mailcampagnes in verschillende branches te signaleren.  Pinterest biedt de mogelijkheid om dit allemaal op een gemakkelijke manier te delen met een groot publiek. Hierdoor kan men inspiratie opdoen voor nieuwe e-mailcampagnes.

 

Tips voor de Pinterest boards zijn welkom!

Iets gevonden wat ook op een van de Pinterest boards van MailPlus thuis hoort? Stuur het naar mailons@mailplus.nl of via Twitter: @mailplusnl.