• mailplus-nieuwe-rest-api-beschikbaar

Nieuwe MailPlus REST API beschikbaar

In de release van MailPlus die recentelijk is uitgerold op de servers is een nieuwe versie van de MailPlus REST API beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Deze API bevat nieuwe mogelijkheden voor het uitwisselen van data en informatie tussen MailPlus en andere softwaresystemen.

Meer marketingkracht door integratie

Door uw CRM-, ERP- of e-commercepakket te koppelen met MailPlus haalt u het maximale uit uw database en e-mail marketingactiviteiten. Met de MailPlus REST API kon u al meerdere systemen koppelen, contacten synchroniseren (incl. ontdubbelen), formulieren integreren en automatische campagnes aansturen en daar hebben we nu de volgende mogelijkheden aan toegevoegd:

  •  Rapportage van en respons op mailings
  • Respons op campagnes
  • Interactie-historie van een contact
  • Werken met tijdelijke lijsten

Met de MailPlus REST API hebben we nu 1 krachtige nieuwe API waarmee u voor slechts € 420 per jaar optimaal profiteert van de integratiemogelijkheden van uw bedrijfssoftware en MailPlus. Alle gebruikers, klanten en partners die nu al gebruik maken van de huidige gratis REST API krijgen een gratis update van de API en hoeven niets te betalen voor het gebruik.

Rapportage van en respons op mailings

Met deze functionaliteit maakt u het mogelijk om de resultaten van en de respons op uw mailings op te halen in MailPlus om daarmee een eigen rapportage of dashboard op te stellen. Denk aan gegevens als aantal open, kliks en uitschrijvers en bouncers, maar ook bijvoorbeeld een overzicht van alle contacten die op een bepaalde link hebben geklikt.

mailplus-nieuwe-rest-api-beschikbaar

Schematische weergave van het ophalen van rapportagegegevens

Respons op campagnes

Maakt u voor uw e-mail marketingactiviteiten gebruik van MailPlus Marcom Campaigns of MailPlus eCom, dan kunt u met de MailPlus API ook de resultaten van campagnes ophalen. Zo maakt u bijvoorbeeld triggers aan die een vervolgcampagne initiëren op basis van eerder geopende campagnemails of juist niet geopende campagnemails.

Interactie historie van een contact

Voor een uniform klantbeeld kunt u met deze functie ervoor zorgen dat per contact in uw CRM-systeem wordt vastgelegd welke mailing hij of zij heeft ontvangen, hoeveel en welke mailings zijn geopend, klikgedrag, maar ook welke formulieren of aanvragen hij of zij heeft gedaan.

Werken met tijdelijke lijsten

Tot slot kan de API contactgegevens vanuit uw bedrijfssoftware naar MailPlus synchroniseren om er daar een tijdelijke lijst van te maken. Met deze tijdelijke lijst – het woord zegt het al – kunt een incidentele mailing versturen, bijvoorbeeld voor uw kerstgroet of een specifiek klantevent.

Online documentatie in het MailPlus Kenniscentrum

Alle online documentatie over het inzetten van de MailPlus REST API kunt u terugvinden in het MailPlus MailPlus kenniscentrum. In het kenniscentrum vindt u ook uitgebreide (en schematische) informatie over de functionaliteit van de MailPlus REST API.

mailplus-nieuwe-rest-api-kenniscentrum

 


E-mail marketing nieuws in de inbox ontvangen? Meld je aan voor de MailPlus e-mail marketing nieuwsbrief.

MailPlus email marketing software gratis proberen? Vraag een account aan en ga binnen een minuut aan de slag.