• mailplus-belgische-ecommerce-markt-q2

14% Belgische bestedingen vindt nu online plaats

Maandag 14 september jl. publiceerde de Belgische branchevereniging BeCommerce (waarvan MailPlus business partner is) de e-commerce markt cijfers van het tweede kwartaal. In totaal werd er voor € 1,97 miljard online besteed, wat neer komt op 14% van de totale Belgische bestedingen dat kwartaal.

Schatting: op koers voor € 7 miljard omzet in 2015

Met deze cijfers én die van het eerste kwartaal (€ 2,1 miljard omzet) staat de teller voor de totale Belgische e-commerce omzet inmiddels op € 4,07 miljard omzet. En daarmee ligt de markt op koers om de geschatte € 7 miljard te halen. Inzichten in de verdere ontwikkelingen voor 2015 zullen op kwartaalbasis door de BeCommerce Market Monitor blijven worden verschaft.

Uiteraard wordt er in België ook gekeken naar het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. Gezien het belang van Vlaanderen in de Belgische (en Europese) economie, zal het als een verrassing komen dart de Vlaming een groter aandeel neemt voor zijn rekening neemt (58 %) in de online bestedingen van België.

Computer en creditcard winnende combinatie in het online shoppen

De computer blijft ook in dit kwartaal het apparaat bij uitstek om online aankopen te doen. De tablet wint aan terrein, want inmiddels bijna 10 % van de Belgische bevolking koopt producten en diensten via zijn tablet. De smartphone blijft achter lopen met slechts 2,6 % van de aankopen in het totaal. Als we kijken naar het betalen van online aankopen, kan worden opgemerkt dat de creditcard het populairste betaalmiddel is (35% van de online aankopen). PayPal is met 12% minder vertegenwoordigd, maar als het gaat om hogere bedragen, dan wordt PayPal wel vaker gebruikt.

mailplus-belgische-ecommerce-markt-q2-infographic

 

Alle feiten en cijfers over het eerste kwartaal in de Belgische e-commerce markt – Bron: BeCommerce


E-mail marketing nieuws in de inbox ontvangen? Meld je aan voor de MailPlus e-mail marketing nieuwsbrief.

MailPlus email marketing software gratis proberen? Vraag een account aan en ga binnen een minuut aan de slag.