• mailplus-belgische-ecommerce-markt-q2

Belgen kiezen voor online winkelen: 19,4 miljoen aankopen

Online shopping blijft ‘booming business’ meldt MailPlus business partner BeCommerce op woensdag 8 december 2015. In het derde kwartaal van 2015 hebben Belgische consumenten 19,4 miljoen online aankopen gedaan. Dit is een omzet van € 2,01 miljard. Dit blijkt uit de cijfers van BeCommerce Market Monitor. Dit onderzoek is gedaan door GfK voor BeCommerce.

E-commerce blijft op koers in het derde kwartaal
In het derde kwartaal van 2015 is er voor € 2,01 miljard online gewinkeld in België. Dit is gelijk aan de voorgaande kwartalen. E-commerce blijft verantwoordelijk voor 14% van de uitgaven van de totale markt. 60% van alle diensten worden online gekocht, tegen 7% van de producten. Hieruit blijkt dat vooral diensten een hoge waarde hebben.

71% van de Belgische bevolking winkelt online
Het afgelopen kwartaal deden 6,57 miljoen Belgische consumenten een online aankoop. Dit is maar liefst 71% van de Belgische bevolking (van 15 jaar of ouder). Dit betekent 3,8 miljoen Vlamingen en 2,8 miljoen Walen die winkelen op het web. Zij hebben respectievelijk € 1,17 miljard en € 840 miljoen uitgegeven tijdens het online winkelen.

Minder speelgoed verkocht tussen juli en september 2015
In het tweede kwartaal stond de categorie speelgoed op de vijfde plaats in de ranking van categorieën met het grootste aandeel aan online uitgaven. In dit derde kwartaal verdwijnt speelgoed uit deze top vijf en neemt telecom zijn plaats in. De verwachting is dat de categorie speelgoed in het vierde kwartaal weer in de top 5 komt in verband met de feestdagen.

Verwachting: meer dan € 8 miljard online uitgaven in 2015
In België werd elk kwartaal ongeveer € 2 miljard online uitgegeven. Met de feestdagen in het vooruitzicht wordt volgens BeCommerce ook zeker € 2 miljard online uitgegeven in het laatste kwartaal van 2015. Dit is een goed vooruitzicht! Voor meer informatie kunt u het rapport van Becommerce Market Monitor downloaden.

mailplus-belgische-ecommerce-markt-q3-infographic1

 


E-mail marketing nieuws in de inbox ontvangen? Meld je aan voor de MailPlus e-mail marketing nieuwsbrief.

MailPlus email marketing software gratis proberen? Vraag een account aan en ga binnen een minuut aan de slag.