• mailplus-ecommerce-belgie-groeit-9procent

E-commerce België groeit 9% in Q3 2016

In het derde kwartaal van 2016 is het online shoppen in België opnieuw razend populair. De BeCommerce Markt Monitor geeft een stijging weer van 9% in de online uitgaven in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er werd dit jaar 2,2 miljard euro online uitgegeven in Q3.

Inhaalbeweging Belgische e-commerce

Online shoppen in België zit in de lift. Niet alleen de online uitgaven zijn gestegen, ook zien we het aantal online bestellingen stijgen met 8%. Er werden in Q3 maar liefst 20,9 miljoen bestellingen geplaatst. In totaal winkelen 6,8 miljoen Belgen online. Dit is 73% van de Belgische bevolking.

“De sterke groei van e-commerce in België is geen verrassing, we zijn bezig met sterke inhaalbeweging. De Belgen spendeerden online tijdens de zomermaanden vooral aan reizen en evenementen/festivaltickets: 1,26 miljard euro (64%), tegenover 0,93 miljard (8%) aan producten. Mede zien we de online aankopen via smartphones met 33% stijgen ”, aldus Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce. De verwachting is dat de Belgische e-commerce markt nog verder door zal groeien. Ook 2015 was een recordjaar voor de Belgische e-commerce.

Smartphone haalt tablet in

In Q3 van 2016 heeft 16% van de online shoppers minstens één aankoop gedaan via de smartphone. In dezelfde periode vorig jaar was dit 12%. De smartphone heeft daarmee de tablet ingehaald en gaat de strijd aan met de laptop en desktop die op dit moment nog populairder zijn voor online shoppen. De creditkaart is voor Belgen nog steeds het populairste betaalmiddel. Wel stijgt Bancontact verder van 41% naar 44%.

In de infographic van BeCommerce is de marktgroei te zien:

E-commerce in België Q3 2016