• mailplus-nieuwe-koppeling-salesforce

MailPlus lanceert connector voor Salesforce

Na de connector die MailPlus ontwikkelde voor Magento 2, lanceert MailPlus nu een connector voor de populaire CRM software van Salesforce. Het gemak waarmee deze connector kon worden gemaakt, is te danken aan het Connector Platform dat MailPlus in eigen beheer ontwikkelde. Dit platform maakt het mogelijk om op een generieke manier voor iedere software een connector te maken.

Volledige synchronisatie data tussen Salesforce en MailPlus

Na de installatie en inrichting via het Connector Platform vindt er een automatische synchronisatie tussen Salesforce en MailPlus plaats. Via deze koppeling worden contacten met een permissie om te mailen uit het CRM-systeem beschikbaar in MailPlus.

Verwerken bounces en triggeren welkomstcampagnes

Bounces, nieuwe inschrijvingen en afmeldingen worden via MailPlus doorgegeven naar Salesforce. Zo is de data op beide plaatsen altijd up-to-date. Bovendien kun je met de connector vanuit Salesforce een automatische welkomstcampagne triggeren op het moment dat je een nieuw contact toevoegt met een permissie om die persoon te mailen.

Profilering en segmentatie

Vanuit MailPlus kun je allerlei zaken vastleggen in Salesforce. Denk bijvoorbeeld aan klikgedrag in verzonden mails. Verder is het mogelijk om vanuit Salesforce doelgroepselecties als (tijdelijke) lijsten door te zetten naar MailPlus. Zo kun je gesegmenteerd mailings versturen.