• mailplus-nieuwe-release-campaign-manager

MailPlus-release: de vernieuwde Campaign Manager

De Campaign Manager-module van MailPlus is vernieuwd en uitgerold. Met deze module sturen e-mail marketeers eenvoudig de juiste boodschap, op het juiste moment naar de juiste persoon door middel van automatische e-mail campagnes. De vernieuwde Campaign Manager biedt meer gemak. De module is voor alle MarCom Campaigns en eCom Enterprise gebruikers beschikbaar.

Nieuwe mogelijkheden Campaign Manager

De Campaign Manager is geoptimaliseerd en uitgebreid op de volgende vlakken:

  • Design
  • Campagne flow
  • Uitgebreide controle van campagnes
  • Real-time rapportages

Design: meer gebruikersgemak

In de vernieuwde module ziet u nu een dropdown menu met alle mogelijkheden. Met één druk op de knop kunt u de campagne beheren. Zo kunt u de e-mail campagne bewerken, bekijken en verwijderen. Ook kunt u direct de rapportage zien. Daarnaast kunt u in een pop-up venster een voorbeeld zien van de ingerichte campagne. Zo wordt in één oogopslag uw campagne inzichtelijk.

mailplus-nieuwe-release-campaign-manager-1


Campagne flow: het inrichten van campagnes nog eenvoudiger

In de vernieuwde Campaign Manager ziet u alle belangrijke informatie in één oogopslag. Iedere ingerichte e-mail campagne wordt nu in één flow weergegeven. Door verschillend kleurgebruik wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen triggers en campagnestappen.

campagne-flow-cm-nb

Naast het toepassen van dynamische stappen, is het mogelijk om campagnestappen op een vaste datum uit te voeren. Dit is vooral handig bij event-driven campagnes. Denk hierbij aan het versturen van een routebeschrijving, herinneringsmail of evaluatieformulier.

Uitgebreide controle van campagnes

De Campaign Manager is uitgebreid met een aantal controles dat ervoor zorgt dat uw campagnes correct worden uitgevoerd. Wanneer u een e-mail campagne wijzigt, wordt gecontroleerd of alle elementen nog beschikbaar zijn. Is dit niet het geval? Dan verschijnt een pop-up venster met de ontbrekende elementen. Handig, zo ziet u niets meer over het hoofd.

mailplus-nieuwe-release-campaign-manager-2

Real-time rapportages: up-to-date inzicht in het verloop van campagnes
Het analyseren van campagnes gaat nu nog makkelijker in de vernieuwde Campaign Manager. U ziet per campagne direct het aantal keer dat de e-mail campagne volledig is uitgevoerd. Daarnaast ziet u welke contacten nog actief zijn en welke niet. Ook voor stappen die in de toekomst uitgevoerd worden, wordt in de rapportage het aantal contacten getoond die deze stap nog gaan ontvangen.

U heeft binnen de Campaign Manager nu drie verschillende rapportages:

  1. Rapportages van campagnes
  2. Algemene detailrapportages van triggers en stappen
  3. Detailrapportages specifiek voor mailings met een extra tab die de impact van de mailings weergeeft.

Features en releases
Benieuwd wat de vorige en komende releases zijn? Bekijk dan de MailPlus roadmap. Bent u nog geen MailPlus-gebruiker? Probeer dan 30 dagen gratis MailPlus.

 


E-mail marketing nieuws in de inbox ontvangen? Meld je aan voor de MailPlus e-mail marketing nieuwsbrief.

MailPlus email marketing software gratis proberen? Vraag een account aan en ga binnen een minuut aan de slag.