• mailplus-koppeling-nextchapter

Nieuwe connector voor MailPlus eCom met NextChapter

Voor het NextChapter omnichannel commerce platform heeft NextChapter in samenwerking met Euretco een MailPlus connector ontwikkeld. Deze connector maakt de integratie tussen NextChapter en MailPlus eCom mogelijk. Hierdoor wordt e-mail marketing makkelijker en nog inzichtelijker voor de leden van Euretco Fashion.

Volledige synchronisatie data NextChapter en MailPlus

Net zoals bij andere MailPlus connectoren voor e-commerce (Magento 1 & 2, LightSpeed, Prestashop en Netivity) biedt de connector voor NextChapter na installatie en inrichting een automatische koppeling tussen MailPlus en de webshop. Vervolgens worden via de koppeling contacten, producten en orders gesynchroniseerd. De data zijn direct beschikbaar en te gebruiken in MailPlus eCom. Deze e-mail marketing software is speciaal ingericht voor (r)etailers.

Bestandsbeheer en campagne triggers

Nieuwe inschrijvingen en afmeldingen, maar ook bounces worden via MailPlus doorgegeven naar NextChapter. Zo is de data op beide plaatsen altijd up-to-date. Ook stelt de connector webshops in staat om vanuit NextChapter standaard MailPlus campagnes zoals ‘Verlaten Winkelwagen’ en ‘Win-back’ te triggeren.

Strategische keuze Euretco

Euretco, één van de premium partners van MailPlus, heeft de strategische keuze gemaakt om van Magento over te stappen naar NextChapter voor de uitrol van haar (fashion) e-commerce activiteiten in Europa. Omdat leden gewend zijn aan de integratie tussen MailPlus en Magento en alle voordelen die daarbij komen kijken, is NextChapter direct aan de slag gegaan om op basis van de MailPlus API documentatie een standaardconnector te ontwikkelen. Zo profiteren inmiddels tientallen fashion retailers van de voordelen die e-mail marketing biedt voor e-commerce.

Samenwerking MailPlus en NextChapter

Door de strategische keuze van Euretco voor NextChapter, zijn MailPlus en NextChapter ook de samenwerking aangegaan. Niet alleen voor het ontwikkelen van de connector, maar ook als het gaat om het samen de gebruikers van NextChapter te bedienen. Samen realiseren we de wensen voor wat betreft de inzet van e-mail marketing automation in de marketingmix.