Thuiswinkel.org: online uitgaven groeien naar € 10,6 miljard

De website van Thuiswinkel.org meldt dat de online uitgaven in 2013 zijn gestegen naar € 10,6 miljard in 2013. Dit is een groei van 8,5% ten opzichte van 2012. In totaal werden bijna 100 miljoen orders geplaatst bij webshops: een stijging van 11% ten opzichte van 2012.

Het onderzoek genaamd Thuiswinkel Markt Monitor 2013 waar de cijfers op gebaseerd zijn is uitgevoerd door Blauw Research en werd gesponsord door PostNL.

webwinkel-keurmerkEd Nijpels, de voorzitter van Thuiswinkel.org, geeft in het artikel aan dat de e-commerce markt verder verbeterd moet worden. Een van de manieren waarop dit wordt gedaan is met Shopping2020. Dit is een initiatief van Shopping2020 waarin onderzoek is gedaan naar hoe de consument in 2020 zal shoppen. Uit dit onderzoek komen praktische tips die webwinkeliers weer gebruiken om hun dienstverlening en webshops te verbeteren.

Uiteindelijk hebben consumenten in 2013 online gemiddeld 9 bestellingen per persoon geplaatst: 1 meer dan het jaar ervoor. Het gemiddelde bedrag is wel iets omlaag gegaan: € 109 tegenover € 111 in 2012. Een flink deel van de Nederlandse bevolking koopt online: in totaal hebben 10,8 miljoen Nederlands iets online besteld in het afgelopen jaar.

 

E-commerce groeit ook in 2014

Voor 2014 wordt eveneens een flinke groei verwacht. De verwachting is dat dit voor een deel zal komen uit de groei van het mobiele kanaal, maar ook het wisselen tussen verschillende kanalen verloopt steeds makkelijker. Een goedlopende categorie die verder zal groeien is Speelgoed, gevolgd door Muziek en Telecom. Meer aankopen worden ook verwacht in categorieën die relatief nieuw zijn, waaronder Optiek en Fietsen.

Voor webwinkeliers heeft MailPlus een speciaal platform ontwikkeld genaamd eCom. In het geval van een Magento-webshop is er een gratis connector beschikbaar om producten, contacten en orders te synchroniseren. Bekijk de mogelijkheden voor e-commerce e-mail marketing hier.

Van de Thuiswinkel Markt Monitor 2013 is een infographic beschikbaar op de Thuiswinkel.org website. Deze is hier te downloaden.